2012. május 22., kedd

21. A betegségek


            Miért vannak betegségek? Lehet őket utálni, meg irtózni tőlük, attól még lesznek. És fontos is, hogy legyenek. Aki tudatos, rögtön kiötölheti, miért lett épp az aktuális baja. Tévedés, ha azt hisszük, hogy egy nátha attól alakul ki, hogy nem öltöztünk fel rendesen. Felelőtlenek voltunk, ez inkább egy ok, egy figyelmeztetés. A nátha másik jelentése lehet az, hogy elegünk van a környezetünkből, magunkból, tele az orrunk a világgal. Minden betegségnek megvan a maga jelentése. Aki figyel ezekre, hamarabb áteshet a bajokon, még a rákból is kigyógyulhat.                        

           Van még egy rossz hírem, a balesetek sem véletlenek. A betegségek, és balesetek okozói minden esetben mi magunk vagyunk. Az a legfőbb ok, hogy valamit elnyomunk magunkban, nem vagyunk hajlandóak tudomást venni róla, el akarunk menekülni egy feladat elől, stb. Rengeteg lehet az ok. Ilyenkor aztán mi történik? Elmegyünk az orvoshoz, aki majd felír mindenféle mérget, vegyszert, hogy a tünetet enyhítse, a betegséget „meggyógyítsa”. Igazából csak még lejjebb nyomja a kiváltó okot, aztán majd egy újabb betegség üti fel bennünk a fejét. Fiatal vagyok némileg, és van olyan kortársam, akit ahányszor csak meglátogattam Édesanyámat a rendelőjében, Ő doktornéni, mindig ott láttam. Mi lehet állandóan a baja egy fiatalnak? Mitől beteg ennyire? A szervezet, főleg amíg fiatal, annyi mindent kibír. Erre épül az egész orvostudomány, hogy a beadott mérgek ellenére is egész-séges akar lenni a szervezet és meggyógyítja önmagát.

            A másik kedvenc témám, amikor azt hallom, hogy idősek azon versenyeznek, ki szed több gyógyszert. Egyszerűen nevetséges. Ez is csak azt mutatja, hogy nem akarunk magunkba nézni, mert ott valami rettenetesen ijesztőt találhatunk, amit jobb elnyomni. Itt ismét előjön a mindennek ára van. Ki az egész-ségnek, ki a szenvedésnek az árát fizeti meg, mindenkinek szíve joga dönteni saját életéről. Egy biztos, aki segítséget keres, hogyan változtasson magán, az fog találni. Aki csak tünetei enyhítését akarja, az ahhoz fog segítséget kapni. Mindenki megkapja, amire vágyik. Hallottam egyszer, hogy azzal kapcsolatban, hogy kérj és megadatik, van egy jó és egy rossz hír: a jó hír az, hogy amit kérsz, megadatik. A rossz hír pedig az, hogy amit kérsz az megadatik. Jól gondoljuk meg, mit kérünk, mire vágyunk. Ha valakit érdekel, rakok ki könyvajánlót, érdemes szemezgetni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése