2012. május 20., vasárnap

5. A jóslásról


            Ez egy nagyon különleges kérdéskör. Ki a jó jós? Van-e egyáltalán ilyen? Talán kezdjük azzal, hogy megpróbálom világossá tenni magát a jóslás folyamatát. Tegyük fel, hogy nem egy sarlatánról van szó, aki csak a pénzt szedi el, hanem tényleg megvan valakiben a képesség, ami igazából mindannyiunkban megvan, csak nem használjuk, vagy még nem tört felszínre. Amit a jós lát, az a minket körülvevő energiaburok, az Aura. Ebből már sok adat kiolvasható, egészségi állapot, jelenlegi érzelmek, eltitkolni vágyott dolgok, stb. Aztán ott van a szabad információtár, a Krónika, ebből is sok adat lehívható, még tudattalanul is, intuíció útján. És ott a mindannyiunkat összekötő szeretet, amin keresztül szintén jön, aminek jönnie kell. Így egy egész komplex kép kapható a kérdezett személyről. Persze a szeretet összeköttetésén keresztül bizony fénykép, vagy személyes tárgy, vagy név és cím segítségével is adatok gyűjthetők.   
            Sokan azt mondják, mekkora humbug, hogy a TV-n keresztül küld energiát a látó, meg jósol. Igazából nem lehetetlen, sőt nagyon is lehetséges. Az, hogy sarlatánok és tájékozatlanok is csinálnak ilyet, akik csak a pénzre mennek, erről az igazi látók nem tehetnek. Mindenki ahhoz jut el, akinek a szintje az ő szintjéhez legmegfelelőbb. 
            Mit mondhat egy jós? A jelenlegi gondolkodásmód és energetikai állapot szerinti legvalószínűbb lehetséges jövőt, esetleg, ha választásról van szó, akkor az utakat is feltérképezheti. Az is tudnivaló, hogy a saját problémája mindenkinek a legnagyobb, egy kívülálló sokkal jobban rá tud látni a helyzetre, mint az, aki nyakig benne van és tőle szenved. Így megint csak könnyebb tanácsot adni. Választási lehetőségekre felhívni a figyelmet, utak választásának következményeit feltárhatja egy jós, de szerintem a halál időpontjáról, és egyéb ilyen dolgokról információt kiadni teljes felelőtlenség. Gondoljuk végig, van választásunk. Amikor egy döntést meghozunk, minden megváltozik körülöttünk, akkor  is, ha megváltoztatjuk a gondolkodásmódunkat. Egy jóslat csak addig takarja a valóságot, amíg nem változtatunk magunkon.                                                                            
              Gondolom a hipochondriás példám után, amit a vonzás törvényének is hívhatunk, már egyértelmű, hogy amire sokat gondolunk, az megerősödik, bevonzhatjuk. Amikor valakivel közlik halálának időpontját, akkor valószínűleg annyira mélyen megijed, hogy, még ha tudatosan nem is gondol rá, a félelmen keresztül mégis foglalkozik vele, így egyértelmű, hogy bevonzza azt. A jóslat valóra válik. Ezért mondom azt, hogy aki ilyen dolgokba belenyúl, az nagyon felelőtlen. Persze itt jön az is, hogy mindenki megtapasztalja saját gondolatainak, kimondott szavainak, tetteinek következményeit. Nem szívesen lennék annak a jósnak a helyében, aki ilyen dolgokba belenyúl. Ennek is meg lesznek a maga következményei, akkor is, ha nem ebben az életben.                                 
              Persze ennyire egyszerűen nem lehet kifejteni ezt a fogalmat, van még valami, amit nem vettünk figyelembe. Ez pedig a tér-idő fogalma, ami szintén átformálhatja gondolkodásunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése